NIVOI IGRE U TENISU 

 

Početni (NTPR 2.5)           

Ako nikad prije niste uzeli teniski reket  u ruke ovo je mjesto za vas. Ovaj početni nivo je specifično dizajniran za prvi susret s reketom i lopticom.

U njemu radimo na postavljanu ispravnih osnova tehnike udaraca,i  motoričkim vještinama koje omogućuju da udarac bude tehnički ispravan to jest, da ste uvek u stanju kontrolirati visinu, dubinu i smjer lopte. Radimo na tome da vaše kretanje na teniskom terenu  bude elegantno(da su pokreti ruku i nogu sinhronizirani) Bez obzira dali je vaš cilj  da  na kraju igrate takmičarski tenis ili da samo ostanete u dobroj formi kroz ovaj čas naučićete  sve osnovne teniske vještine potrebne da dugo i  ispravno prebacujete i s najžešcim protivnicima.

 

Intermediate (NTPR 3.0-4.0)

Ako ste izabrali da se nakon duzeg prekida ​​ponovno počnete aktivno baviti tenisom a imate prethodnog iskustva u igri ovo je pravo mjesto za vas. Ovaj nivo treninga omogućit će vam da usavršite vaše udarace,tehniku te se vratite u dobru kondiciju. Nakon serijala specifičnih motorickih vježbi I izbacivanja iz korpe u prvoj polovini treninga, preostalu polovinu vremena iskoristićete u razvoj takmičarskih sposobnosti igrajući na poene.

S obzirom da ste vi često već izgradjen igrač, a negde vam malo “zapinje” – verovatno tehnika jednog udarca (biomehanika) nije perfektna  u 90% slučaja se radi o samo jednoj maloj gresci koja se sigurno da uočiti i ukloniti.  Ako je, pak, uzrok greške pri samom početku pokreta (a često jeste), onda je neminovan i “domino efekat” koji vas verovatno godinama dovodi do ludila.Zajedno s našim trenerom savladaćete udarce na jednostavan način.

.

Napredni  (NTPR 4.0-5.0)

Ovaj napredni trening je dizajniran za najbolje od najboljih. Ako vam je potreban izazov  ili ako ste svojevremeno bili takmičar I voleli bi ste opet aktivno vratiti tenisu onda je ovo pravo mjesto za vas. Izazovite jednog od naših trenera da odigra meč sa vama.Garantujemo da cete dobiti izvrsnog sparing partner koji ce s vama igrati nekoliko  puta u sedmici.


Datenschutzerklärung
Make your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!